Keuzehulp: deze wilsverklaring op thuisarts helpt je met wensen voor zorg en behandeling verkennen

Bij Annemarie

Nadenken over je eigen wensen in de toekomst? De keuzehulp voor zorg en behandeling op Thuisarts.nl, een soort online wilsverklaring, helpt mensen hierbij. Het online hulpmiddel maakt het makkelijker om dit te bespreken met naasten en de behandelend (huis)arts. De keuzehulp op thuisarts.nl is ontwikkeld door onderzoekers van het Erasmus MC in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en diverse patiëntenorganisaties.

De online keuzehulp helpt mensen bijvoorbeeld om na te denken over welke zorg en behandeling ze zouden willen als hun gezondheid achteruit gaat. Wie kan deze wensen vertegenwoordigen (een zorgvertegenwoordiger)? De keuzehulp op Thuisarts geeft ook handvatten voor het opstellen van een wilsverklaring. In een wilsverklaring omschrijf je hoe je denkt over bepaalde beslissingen rondom zorg en behandeling. Bijvoorbeeld wel of niet reanimeren bij een hartstilstand of een ander behandelverbod. Iedereen kan gebruikmaken van de keuzehulp, al is het waarschijnlijk dat mensen met een chronische ziekte of oudere mensen hier eerder behoefte aan hebben.

Starten met de keuzehulp?

De nieuwe keuzehulp is te vinden op www.thuisarts.nl/keuzehulp/verken-uw-wensen-voor-zorg-en-behandeling

Verder lezen?

 

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer