Hoe help je iemand het beste uit z’n dag te halen?

Bij Annemarie

Als je ziek bent, kan het zijn dat je het soms echt even niet ziet zitten. Als goede vriendin kun je daar bij helpen. Geven is natuurlijk meer dan alleen het geven van kadootjes, het geven van een goed gevoel is natuurlijk ook ontzettend waardevol! Margriet gaf tips.

1. Tijd voor een belletje!
Pak je telefoon en bel iemand die je lief is om te zeggen dat je aan hem/haar denkt. Voor een zieke is dit een fijne manier om even op andere gedachten te komen, dus bel hem of haar met een happy boodschap. Je kunt natuurlijk ook langsgaan en samen de telefoonlijst af gaan.

2. Een bedankje
Maak een lijstje met alle dingen waar je hem of haar dankbaar voor bent. Dit lijstje laat de lezer terugdenken aan fijne momenten en geeft daarom een fijn gevoel. Neem de volgende keer dus een pen en notitieboekje mee op ziekenbezoek en schrijf daar van tevoren een lijstje in met redenen waarom je dankbaar bent dat deze persoon in je leven is (zo heb je meteen een lief kadootje!), of maak tijdens je bezoek samen een lijstje met dingen waar jullie dankbaar voor zijn in het leven.

3. Even lekker rekken & strekken
Stretchen is altijd goed voor fysieke flexibiliteit, conditie en spieren. Maar als je ziek in het ziekenhuis ligt of ziek thuis zit, dan is dit niet altijd even makkelijk. Is je vriend(in) nog goed ter been? Neem hem of haar dan eens mee voor een blokje om: goed om even de benen te strekken en een frisse neus te halen. Of ga voor het stretchen van de mind en doe samen een halfuurtje meditatie, dat kan natuurlijk overal!

4. Lach!
Tover een lach op je gezicht. Helemaal gratis en voor niks! Denk samen terug aan hilarische belevenissen en momenten. Lachen zorgt voor een instant happy gevoel en maakt je dag een stukje mooier.

Deze blog komt van http://unforgettables.nl
Op Unforgettables vind je originele cadeaus om te geven als je op ziekenbezoek gaat.

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer