Boek: Dagelijks leven met dementie

Bij Annemarie

Dagelijks leven met dementie, het nieuwste boek van Anne-Mei The, gaat over mensen met dementie in de thuissituatie. Wanneer iemand niet alleen leeft, heeft deze ziekte ook een enorme impact op de levenspartner en de huisgenoten.

Het wordt ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd: dementie. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Oplossingen voor het dementievraagstuk worden gezocht in een vroegtijdige diagnose. In het zoeken naar genezing – tot nu toe een loze belofte. In langer thuis wonen en een  dementievriendelijke samenleving.  En het toelaatbaar maken van euthanasie. Maar zitten we op het goede spoor? Doen we mensen met dementie en hun naasten hiermee niet tekort? Weten we eigenlijk wel wat hun behoeften zijn?

Dementie

In het boek Dagelijks leven met dementie maakt Anne-Mei The een verdiepende verkenning door middel van vele verhalen over die verborgen wereld van het dagelijks leven met dementie, over het verdriet binnenshuis en over de zorgende partij. Ze heeft alle aandacht voor deze binnenwereld; euthanasie wordt besproken maar meer nog is er aandacht voor het leven nu. Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. Dagelijks leven met dementie is een must voor iedereen die te maken heeft met dementie. Voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor zorgprofessionals.

‘Een feest van herkenning als je zelf zorg hebt voor iemand met dementie’

Auteur

Anne-Mei The is cultureel antropoloog, sinds 2012 bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2015 lector Sociale Benadering Dementie aan Stenden Hogeschool. Over haar onderzoeken schrijft Anne-Mei boeken die ook de geïnteresseerde buitenstaander niet onberoerd laten. Haar bekendste boeken zijn In de wachtkamer van de dood, over het dagelijkse leven in het verpleeghuis, en Verlossers naast God, over dokters en euthanasie in Nederland.

Dagelijks leven met dementie is verkrijgbaar bij Bol.com.

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer