Boek: Ja dokter, nee dokter

Bij Annemarie

Je gaat naar een dokter, maar voor je het weet sta je weer buiten met een verwijzing. En jij vraagt jezelf af: wat zei hij eigenlijk? Je weet het eigenlijk nog steeds niets. Of je bent het helemaal niet eens met het advies dat je kreeg. Iedereen die regelmatig gezondheidsproblemen heeft, kent vast het gevoel dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Het overkwam Anne-Marie. Zij tobde jarenlang met onverklaarbare (‘vage’) klachten en beschrijft haar ‘patient journey’ in de zorg. Herkenbaar en met een flinke dosis humor deelt ze haar ervaringen en bedenkt ze hoe het ook anders kan. Met dit boekje bij de hand verloopt jouw doktersbezoek voortaan heel anders.

Waarom dit boek?
“De ervaringen die ik opdeed als patiënt-van-beroep beschrijf ik in de vorm van tips en tools. Voor de vele mensen die net als ik meer in de zorg rondtobben dan ze lief is. En voor zorgverleners die regelmatig zorgtobbers als ik tegenkomen…” – Anne-Marie de Ruiter

Lees ook: 5 tips om verstandig te googlen

Over de auteur
Anne-Marie de Ruiter (1966) is in het werkend leven redacteur. Ze staat bij vrienden en kennissen bekend als het ‘altijd-wat-vrouwtje’ en in de zorg was zij jarenlang een hete aardappel, die telkens zo snel mogelijk werd doorgegeven. In het boek Ja dokter, nee dokter deelt Anne-Marie haar ervaringen en ontmoetingen met opeenvolgende artsen en andere zorgverleners.

“Hier valt niets tegen in te brengen. En wat er tegen in te brengen valt, heb ik al geprobeerd er tegen in te brengen. Deze vrouw is vastbesloten. Dus volg ik braaf haar schema. Je wilt ook niet meteen te boek staan als iemand met weerstand.”

Lees hier artikelen en columns uit Ja dokter, nee dokter

Het boek Ja dokter, nee dokter is verkrijgbaar via Uitgeverij Zezz en Bol.com.

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer