E-health: Oncokompas

Bij Annemarie

De diagnose kanker heeft een grote impact op je leven en dat van de mensen om je heen. Je wilt in deze situatie zo goed mogelijk verder met je leven, ondanks de ziekte. Oncokompas helpt je om de draad weer op te pakken.

Het Oncokompas maakt een totaalplaatje van de kwaliteit van leven door te kijken naar je leefstijl, fysiek, psychisch en sociaal functioneren en levensvragen. Zaken als gezonde voeding en zingeving komen aan de orde, maar ook klachten die veel voorkomen zoals vermoeidheid en angst. Van enkel het invullen van vragenlijsten is niemand gezonder geworden. Het Oncokompas koppelt het totaalplaatje aan concrete stappen die je kunt nemen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Je krijgt uiteindelijk een compleet en persoonlijk overzicht van de mogelijkheden voor begeleidende zorg.

Als het kan zelf, maar met hulp als het moet 
De antwoorden op de verschillende vragenlijsten worden omgezet naar een overzichtelijk score: groen, oranje of rood. Hierdoor wordt duidelijk of je kwaliteit van leven goed is of verbeterd kan worden. Groen betekent dat alles goed is. Oranje houdt in dat het verstandig is om aandacht te besteden aan het betreffende probleemgebied. Bij rood wordt er geadviseerd om in actie komen. Vervolgens selecteert de website eventuele zorgaanbieders die geschikt voor je zijn. Dit betreffen doorverwijzingen naar zelfhulpprogramma’s of gespecialiseerde zorg. De website heeft geen commerciële relatie met deze zorgaanbieders.

Betrouwbaar
Oncokompas is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek van onder andere de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum. De meest recente kennis die is vastgelegd vormt het fundament van Oncokompas. Daarnaast is er intensieve samenwerking met patiënten.

Ga naar de website »

 

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer