Zorgeloos gaan slapen: hoe doe je dat?

Bij Annemarie

Als iemand in je directe omgeving ziek wordt, is het al snel zo dat de zorgzame naasten de zorg voor diegene op zich (willen) nemen. Die zorg kan veel stress, gepieker en slapeloze nachten opleveren. Eerder gaven we je al advies over hoe je van het piekeren af kunt komen, maar nu hebben we ook een mooie truc voor je om, ondanks alles, toch lekker te kunnen slapen.

Goed Gevoel bedacht de volgende truc om de dag af te sluiten met een positief gevoel en om daarna een goede nachtrust te kunnen pakken: het dankbaarheidsdagboek. Het is een dagboek waarin je kort opschrijft waar je dankbaar voor bent of wat je gelukkig maakt, bijvoorbeeld in de vorm van een lijstje. Het is niet nodig om hele verhalen te schrijven zoals je dat vroeger misschien in je dagboek deed, dat maakt het hopelijk  makkelijker om vol te houden.

Aan de slag
Maak elke dag aan het einde van de dag een lijstje met de positieve dingen die je die dag overkomen zijn. Doe dit vlak voordat je gaat slapen, bijvoorbeeld als je net in bed ligt. Het gaat erom dat je een lijstje maakt van kleine dingen die je een fijn gevoel geven. Dit kan bijvoorbeeld dat heerlijke kopje koffie zijn, de geur van de bloemen die je van de buurvrouw kreeg of dat lekkere verse croissantje dat je vanochtend bij de bakker scoorde.

Waarom werkt dit?
Volgens experts kan het dagelijks opschrijven van minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent je helpen om de dag op een positieve manier af te sluiten. Je hersenen focussen zich daardoor op die positiviteit en verspillen minder energie aan negativiteit. Kom maar op met die zoete dromen…

Op naar de winkel dus voor een leuk notitieboek en aan de slag, dan slaap je voortaan elke nacht als een roosje!

 

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer