Boek: Kankerklas

Bij Annemarie
kankerklas

Als bij journalist en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, zit haar oudste dochter in de brugklas. Al snel blijkt dat deze nieuwe klas een ‘kankerklas’ is: vijf van de tweeëntwintig leerlingen hebben een ouder met kanker. Het boek Kankerklas gaat over afscheid en een nieuw begin, vechten en vluchten, bucket lists en pubergedrag.

Het is een bizarre situatie, die de getroffen ouders en hun kinderen tot lotgenoten maakt. En die ongewild tot vergelijken aanzet. Wat richt kanker in al die gezinnen aan? Hoe gaan de andere ouders met hun ziekte om? Wat verandert er in hun leven? En: wat denken de kinderen – alle vijf aan het begin van hun puberteit – ervan?

‘Het was een fijn lichaam. Het was mijn lichaam en ik leefde met het onuitgesproken idee dat we samen wel een jaar of tachtig konden worden.’

Kankerklas biedt houvast en herkenning aan iedereen die met kanker te maken krijgt. Persoonlijke verhalen en professionele meningen zijn samengevoegd tot een gelaagd verslag van de impact van deze ziekte.

Over de auteur

Corien van Zweden studeerde theologie en werkt sinds 1994 als zelfstandig journalist. Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers over onder meer gezondheidszorg en psychiatrie. In 2008 verscheen haar literaire non-fictie boek De kunst van het rouwen.

Het boek Kankerklas is verkrijgbaar op bol.com

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer