Boek: Ssst mama slaapt

Bij Annemarie
ssst mama slaapt

Ssst, Mama Slaapt is een prentenboek voor peuters en kleuters. Het boek vertelt het verhaal van een moeder met kanker.

Omdat mama ziek is, moeten Puck, Pop en Tidsy af en toe stil zijn en dat is soms best moeilijk. Maar waarom moeten de kinderen stil zijn, en wat is kanker dan precies? Met het prentenboek Ssst, Mama Slaapt kunnen jonge kinderen op zoek gaan naar het antwoord.

Voorlezen

In het boek is mama de hoofdpersoon, maar de kinderen zijn net zo belangrijk. Want er verandert veel als één van je ouders ziek wordt en kanker krijgt. Het boek kan door iedereen aan jonge kinderen worden voorgelezen, van papa en grote zus of broer tot opa, oma, tante of de buurvrouw. Het boek kan ook een hulpmiddel zijn om het onderwerp op school of op de kinderopvang bespreekbaar te maken. Extra aandacht voor de kinderen.

‘Het boekje heeft geholpen om de kinderen uit te leggen wat kanker precies is’

De makers willen met behulp van dit prentenboek een leeftijdscategorie aanspreken die door velen nog als ‘te jong’ gezien wordt. Zij vinden dat kinderen zo vroeg mogelijk kan worden uitgelegd wat er gebeurt als een ouder kanker krijgt, en ziek wordt. Hoe sneller en hoe beter jonge kinderen geïnformeerd worden, hoe beter ze met deze ziekte om kunnen gaan. Uit onderzoek blijkt dat gevolgen voor jonge kinderen worden onderschat als één van de ouders in het gezin kanker krijgt. Kinderen worden in deze moeilijke periode vaak onzeker. Deze kinderen verdienen extra aandacht. Met behulp van dit prentenboek kan het onderwerp bespreekbaar gemaakt worden.

Het boek Ssst mama slaapt is verkrijgbaar op bol.com

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer