Boek: Sterkte met je tumor!

Bij Annemarie
sterkte met je tumor

Sterkte met je tumor! is een eyeopener voor iedereen die te maken heeft met de communicatie rondom kanker. Zowel de zieke als zijn omgeving: en dat zijn wij in feite allemaal.

Het boek is uniek in zijn soort, omdat het heel toegankelijk en praktisch is. Het uitgangspunt is helder: ieder mens en ieder ziekteproces is anders, dus ieder zoekt zijn eigen weg daarin. Communicatie speelt daarbij een hele grote rol. Communicatie bepaalt of je elkaar begrijpt en wat je voor elkaar kunt betekenen. Iedereen doet zijn best en toch gaat het soms mis. Hoe komt dat? Hoe voorkom je die sociale stress? Wat kunnen we van elkaar leren?

In dit boek zijn (ex-)patiënten, naasten en professionals eerlijk en openhartig over hun ervaringen. Ze geven antwoord op vragen vanuit de omgeving, zoals: Hoe ben je tot steun? Wat zeg je aan de bedrand? Hoe zet je je eigen angst opzij? Hoe kun je partner zijn en ook verzorger? Hoe troost je de ander? Kortom: een boek vol tips en antwoorden op vragen.

‘Het boek nodigt op een positieve manier uit tot een gesprek en kan hiermee de drempel verlagen voor mensen, die niet weten wat ze moeten zeggen.’

Over de auteur

Paula Bakhuis is freelance journalist en geeft trainingen over communicatie bij kanker. Paula Bakhuis had zelf altijd het idee dat er juist rondom kanker een hoop ‘sociale stress’ was. Zo wist Paula zelf ook even geen woorden te vinden toen haar buurvrouw vertelde dat ze borstkanker had. Zij had sterk het gevoel dat als we elkaars emoties zouden erkennen en herkennen, er veel meer wederzijds begrip zou zijn. Met dit boek hoopt ze daaraan bij te dragen.

Sterkte met je tumor! is verkrijgbaar op bol.com

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer