Jaarlijks worden 9.000 Nederlandse gezinnen met thuiswonenden kinderen getroffen door kanker. De impact op het gezin is groot. Als ouder heb je niet alleen zorgen over je gezondheid, maar ook over de gevolgen voor je kind. De uitgave Hoe gaat het met de kinderen? en website www.kankerinjegezin.nl bieden eerste hulp bij kanker in het gezin.
Als je als ouder kanker hebt, sta je er niet alleen voor. Het informatieboekje Hoe gaat het met de kinderen? en de bijbehorende website www.kankerinjegezin.nl helpen gezinnen te begrijpen waar ze mee te maken krijgen, hoe ze daar als gezin mee om kunnen gaan en waar ze terecht kunnen voor (psychosociale) hulp en ondersteuning. Na het lezen van de informatie weet je wat er gebeurt als kanker zich manifesteert in het gezin, wat je als gezin zelf kunt doen en bij wie je terecht kunt voor ondersteuning, zorg en hulp.
Lees ook: wat vertel je de kinderen? >>>
“Kanker heb je niet alleen. Ik heb de impact op ons gezin, tijdens én na de behandelingen, onderschat”
Ingeborg Lups-Dijkema, Stichting Langs de Zijlijn in Hoe gaat het met de kinderen?
Hoe gaat het met de kinderen?
Hoe gaat het met de kinderen? Eerste hulp bij kanker in je gezin en www.kankerinjegezin.nl zijn een initiatief van Stichting Langs de Zijlijn en gemeente Dronten. In samenwerking met betrokken en deskundige personen en organisaties, zetten ze zich in om gezinnen waarvan een van de ouders kanker heeft, te ondersteunen en te helpen met alle veranderingen waar je als gezin mee te maken krijgt.
Deze organisaties en hulpverleners kunnen je helpen >>>
Hoe gaat het met de kinderen? Eerste hulp bij kanker in je gezin is hier verkrijgbaar >>>
Landelijke dag
Hoe gaat het met de kinderen? is gelanceerd tijdens de landelijke dag. Sinds 2015 organiseert Stichting Langs de Zijlijn elk jaar deze landelijke dag met veel BN’ers om aandacht te vragen voor de gevolgen voor kinderen van ouders met kanker.
Dit jaar is Jochem van Gelder opnieuw dagvoorzitter en kunnen kinderen kiezen uit maar liefst 9 workshops. Koen Weijland, Nederlands- en wereldkampioen FIFA is ambassadeur van de stichting en ‘ervaringsdeskundige’. Omdat ook bij hem kanker in de familie voorkomt, weet hij als geen ander wat voor impact dit heeft op kinderen. Daarnaast zijn er optredens van onder meer Emma Heesters én workshops met o.a. graffiti, freestyle voetballen, fotografie, koken met sterren chef, acteren, freerunning en illusies. Voor de volwassenen is er een programma met Michel en Brian de Hond, die spreken over het verlies van hun broer Marc de Hond en Jasmin en de impact hiervan. Kijk voor meer informatie op www.langsdezijlijn.com. >>>
Lees ook: waarom je met het Gezondheidsdagboek minder klachten hebt >>>
