Je veerkracht vergroten (hulpgids)

Bij Annemarie

Veerkracht is de kracht om met veranderingen en tegenslag om te gaan. De een beschikt van nature over meer veerkracht dan de ander. Het goede nieuws is dat meer veerkracht iets is dat we allemaal kunnen leren. Hoe je dat doet lees je in de Pal voor u- hulpgids ‘Je veerkracht vergroten’.

Pal voor u geeft informatie over omgaan met ongeneeslijke ziekte en voorlichting over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Als je ongeneeslijk ziek bent, helpt veerkracht je voldoening uit het leven te halen, ondanks alle beperkingen. In de Pal voor u-hulpgids ‘Je veerkracht vergroten’ lees je (ervarings)deskundige ervaringen en tips voor meer veerkracht:

‘Je niet uit het veld laten slaan is een keuze’

Ervaringsdeskundigen Mirjam en Hans vertellen hoe zij dat doen: jezelf aanpassen aan nieuwe situaties en genieten van alles wat nog wel kan.

Voor mij is veerkracht het geloof in je eigen vermogen om het goede te doen’

Cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen vertelt openhartig over haar moeilijke jeugd en hoe ze mede dankzij haar veerkracht het geluk vond.

‘Veerkracht vergroten begint met vragen stellen aan jezelf’

Zingevingsdeskundige Erik Olsman, oncologiecoach Greet de Keuning en verpleegkundig expert palliatieve zorg Fokke Vreeken leggen uit hoe je je veerkracht kunt vergroten en daarmee je kwaliteit van leven.

De hulpgids ‘Je veerkracht vergroten’ is hier verkrijgbaar >>>

Verder lezen over palliatieve zorg?

Mede mogelijk gemaakt door

De regionale Netwerken Palliatieve Zorg zijn mede-initiatiefnemer van Pal voor u. De hulpgids ‘Je veerkracht vergroten’ is mede mogelijk gemaakt door ZonMw, VPTZ Nederland en het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg. De uitgave is hier verkrijgbaar >>>

Ontvang elke maand de nieuwste informatie, inspiratie en tips over leven met ziekte en omgaan met zorg

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer