Website: Beter Werken

Bij Annemarie

Op de website Beter Werken kunnen mensen met een chronische ziekte, aandoening of stoornis een zelfmanagementprogramma vinden die bij hen past. 

De website Beter Werken biedt een overzicht van online cursussen voor mensen met een chronische aandoening. De cursussen bieden ondersteuning bij het zoeken naar werk of bij situaties op het werk.

Mensen met een chronische lichamelijke aandoening ervaren vaak problemen met werk. Ze komen niet gemakkelijk aan een baan die bij hun mogelijkheden en beperkingen past. De website heeft het doel om het zoeken naar cursussen voor mensen met een chronische aandoening makkelijker te maken. Met de huidige programma’s op apps leren ze veelal nieuwe vaardigheden, maar waar het tot nu toe op vastloopt is het gebrek aan maatwerk, zegt het NIVEL.

Beter Werken is een initiatief van en ontwikkeld door het NIVEL, het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het RIVM-Centrum Gezond Leven en JKVG vzw.

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer