Kun je er zijn voor iemand via WhatsApp?

Bij Annemarie

We leven in de tijd van smartphones, Twitter, Facebook en WhatsApp. Communicatie verloopt snel, kort en vaak via deze zogenaamde ‘social’ media. Maar hoe social is dat nou, contact houden met een zieke vriendin via WhatsApp-berichtjes? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders, omdat iedereen anders om gaat met ziekte. Voor de zekerheid zetten we toch een paar do’s en don’ts voor jullie op een rijtje, om het zo sociaal mogelijk te houden…

We beginnen meteen met een absolute DON’T: vragen of ze zich eenzaam voelt
Niemand voelt zich graag eenzaam en vooral niet iemand die ziek is. Je vriendin voelt zich waarschijnlijk al niet al te prettig bij het idee dat zij degene is die in bed moet liggen als jij op pad gaat, dus probeer dit vooral niet te benadrukken.

Dit brengt ons meteen bij een echte DO: neem initiatief
Stel je vermoedt toch dat je zieke vriendin zich eenzaam voelt, zorg dan dat jij het initiatief neemt. Zorg dat jij het contact in ieder geval goed onderhoudt, zij is namelijk degene met een goede reden om af en toe geen zin te hebben om haar telefoon er bij te pakken. Het onderhouden van contact is misschien te vanzelfsprekend, dus het is goed als je een extra stapje in haar richting doet en vraagt of en wanneer je op bezoek zou kunnen komen. Respecteer haar en haar wensen, zodat je ook weet wanneer het oké is om haar even met rust te laten.

DON’T: foto’s sturen van gezellige uitjes met vriendinnen
Het is lief dat jullie haar laten weten dat jullie haar missen tijdens de uitstapjes met jullie vriendinnengroep, maar pas wel op. Te veel foto’s en berichtjes over jullie belevenissen kunnen haar een gevoel van eenzaamheid geven (nu komen we meteen weer terug bij de eerste don’t). Zij is degene die al dit leuks moet missen door die rot ziekte waar ze helaas zelf weinig aan kan veranderen, je kunt je vast voorstellen dat dat geen fijn gevoel geeft. Laat haar daarom vooral weten dat ze gemist wordt, maar niet wat ze allemaal mist. Wil je dit helemaal voorkomen? Breng het feestje naar haar! Ga met jullie groepje bij haar langs en maak er met z’n allen een gezellige avond of middag van.

DO: wees positief
Vertel je vriendin over leuke dingen of haal fijne herinneringen op. Zo voelt ze zich sneller “normaal” in plaats van ziek en zal ze minder het gevoel hebben ergens buiten te vallen. Bovendien zorgt een beetje positiviteit vaak voor een glimlach. Welk medicijn werkt er nou beter dan een lach?

Hopelijk helpen deze do’s en don’ts jullie om op een fijne  manier met jullie vriendinnen te blijven WhatsAppen!
En wil je het dan toch liever op offline communicatie houden; wat dacht je dan van ons Vriendenboek voor Ziekenbezoek?

Deze blog komt van http://unforgettables.nl
Op Unforgettables vind je originele cadeaus om te geven als je op ziekenbezoek gaat.

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer