Muziekcadeau (3): Beautiful that way van Noa

Bij Annemarie

Een muziekcadeau is een bepaald lied of muziekstuk dat je voor iemand uitkiest of wat iemand voor jou uitkiest. Anneke is een lied tegengekomen dat ze de moeite waard vindt om met jullie te delen. Het gaat om het muziekcadeau Beautiful that way van Noa.

Eerder schreef ik over het geven en ontvangen van een muziekcadeau. Wanneer je dit doet met een bepaalde reden kan dit een mooie manier zijn om te laten weten dat je aan iemand denkt. Bijvoorbeeld vanwege een mooie tekst, een gezamenlijke herinnering die de muziek oproept of omdat de muziek om een andere reden betekenisvol is. Natuurlijk kun je ook vragen of mensen voor jou een muziekstuk willen kiezen. Dit kan een verrassende, troostende of inspirerende afspeellijst opleveren. Deze muziek luisteren op een moment dat je een steuntje in de rug kunt gebruiken kan helpend zijn.

Muziekcadeau ‘Beautiful that way’

Muziekcadeau ‘Beautiful that way’ is de soundtrack van de in 1997 verschenen Italiaanse film ‘La Vita è bella’. Deze oscarwinnende film vertelt over een joodse man en vrouw die met hun kleuterzoontje worden opgepakt en in een concentratiekamp worden gevangengenomen. De altijd positieve man probeert zijn zoontje in bescherming te nemen door de waarheid over wat het kamp is achter te houden en hem te vertellen dat het kamp een moeilijk spel is, waarbij je een prijs kunt winnen als je je aan alle regels houdt. Met veel humor en liefde weet hij zo de focus te leggen op het plezier en het samenzijn en zo het verblijf in het kamp voor zijn zoontje te vergemakkelijken.

Wil je nog een muziekcadeau beluisteren? Kijk dan hier >>>

Echte feelgood muziek

De muziek van het lied is vrolijk, wat mij betreft echte feelgood muziek. Ik waan me meteen op een zonnige dag in een klein Italiaans dorpje. Ook de boodschap in de tekst is positief en nodigt je uit om de focus op het positieve te leggen.

Alleen de eerste twee zinnen al geven dit mooi weer:

Smile without a reason why (lach ook zonder dat je hier een reden voor hebt),

love as if you were a child (heb lief zoals een kind liefheeft).

Verder in het lied wordt stilgestaan bij dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar telkens wordt er teruggekeerd naar de kernboodschap van de film: Life is beautiful (la vita è bella).

Zingen voor je leven

Een paar jaar geleden bracht ik dit liedje in het Zingen voor je leven-koor dat ik begeleid. Dit zijn koren voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Ze zijn onderdeel van Kanker in Beeld. We zingen het nu als we behoefte hebben aan wat lichtheid of vrolijkheid. Ik hoop dat deze muziek als cadeau voor jou ook een moment van positiviteit brengt. 

Lees hier alle blogs van muziektherapeut Anneke Naaijkens-Doek >>>

Muziekcadeau op Spotify

De muziekcadeaus staan nu ook (mits op spotify aanwezig) op de muziekcadeau spotify-lijst. Elk nieuw muziekcadeau voeg ik hier aan toe.  

Muziektherapeut Anneke Naaijkens-Doek werkt met mensen die te maken krijgen met verlies. Soms bestaat dat verlies uit gezondheid die hen in de steek laat, soms nadert het einde van hun leven en soms hebben ze een dierbare verloren. Met muziek en gesprek helpt ze om met deze omstandigheden verder te leven. Anneke werkt in haar eigen praktijk, Più Mosso Muziektherapie.

Ontvang elke maand de nieuwste informatie, inspiratie en tips over leven met ziekte en omgaan met zorg

Wil je dit ook lezen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer