Over Metzorgleven.nl

Bij Annemarie

Meer rust en leefplezier!

Metzorgleven.nl helpt je met een goede voorbereiding op het einde van je leven. 

Het is 2009. Wij, Sandra en Annemarie, oud-studiegenoten communicatiewetenschappen, hebben de stap gezet om samen mediabedrijf Zezz te beginnen.

Vanaf dezelfde periode worden we allebei geconfronteerd met ongeneeslijke ziekte en overlijden in onze naaste omgeving. Van dichtbij ervaren we het verdriet en de rouw die hiermee gepaard gaat. We zien hoe onze omgeving worstelt met de angst voor lijden, dood en een onwaardig einde. We zien veel onwetendheid, omdat de informatie afstandelijk en versnipperd is. We zien een grote behoefte aan controle en grip om te kunnen dealen met de onzekerheid. Kortom: we zien hoe we over ons hele leven regie pakken, behalve over dat waarvan je zeker bent dat gaat gebeuren: het levenseinde.

En we realiseren ons: wij willen mensen ook die regie in handen geven. Wij kunnen ze helpen om beter voorbereid te zijn op het levenseinde, net zoals je dat doet op de geboorte. Want als je goed geïnformeerd bent, kun je zelf keuzes maken en dat geeft rust in je hoofd en grip op een ongrijpbaar proces dat bij iedereen anders loopt.

We pakken regie over ons hele leven, behalve over het levenseinde.
Door te informeren, inspireren én activeren geeft Metzorgleven.nl je ook díe regie in handen.
Want beter voorbereid zijn op de laatste tijd van je leven, geeft meer leefplezier’

Maar hoe pakken we dat aan?  Hoe maken we zo’n groot en emotioneel onderwerp behapbaar? Onze jarenlange ervaring met ons landelijk platform over palliatieve zorg, Pal voor u kwam ons daarbij goed van pas. Juist onze communicatiedeskundigheid bleek de missing link en een belangrijke toegevoegde waarde. En zo ontstond Metzorgleven.nl. Want we willen dat iedereen zich goed kan voorbereiden op het levenseinde, zonder daarbij afhankelijk te zijn van zorg.

Stap voor stap werden we experts in het omgaan met het levenseinde. En steeds meer mensen vinden bij ons informatie en inspiratie om zich voor te bereiden op hun levenseinde. Door te informeren, inspireren én activeren geven we onze medemens regie. We helpen ze om minder bang zijn voor wat er gaat komen, waardoor ze rust in het hoofd hebben. Maar het allerbelangrijkste is dat ze beter voorbereid zijn op het levenseinde, waardoor ze meer leefplezier ervaren.

Lieve groet,

Annemarie & Sandra

________________________

Metzorgleven.nl
Metzorgleven.nl is een initiatief van gezondheidscommunicatiedeskundigen Sandra Rijnen en Annemarie van Bergen van Zezz. Betrouwbare informatie staat voorop. Daarom werken we nauw samen met zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en wetenschappers. In de loop der jaren hebben we een uitgebreid netwerk van experts en organisaties in de (palliatieve) gezondheidszorg opgebouwd.

Samenwerken?
We bieden organisaties, die een doelstelling hebben die aansluit bij Metzorgleven.nl, de mogelijkheid om een gesponsord artikel of nieuwsbrief te ontwikkelen. Neem voor de mogelijkheden contact op met Sandra Rijnen via dit contactformulier. Of mail naar sandra@zezzmedia.nl of bel (024) 711 42 49.

Disclaimer
Voor alle links naar artikelen, blogs, websites, voor alle plaatjes en ingezonden artikelen geldt: wij maken de informatie toegankelijk en maken daarbij gebruik van betrouwbare informatie. We zijn echter in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor de inhoud. Ook willen we benadrukken dat wij geen artsen of andere zorgverleners zijn, dus ook aan alle adviezen door ons of door derden gegeven zijn niet meer dan goed bedoelde adviezen en er kunnen ook op geen enkele manier rechten aan worden ontleend. Het is ten alle tijde raadzaam om een professional te raadplegen.

(c) Metzorgleven.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer