Over Metzorgleven

Bij admin
Over Metzorgleven

Gezond omgaan met zorg en ziekte

Als je te maken hebt met een levensbedreigende of chronische ziekte kom je niet alleen terecht in een medische molen, maar grijpt dat in op je hele leven. Je wordt geconfronteerd met allerlei psychische en sociale aspecten als hulpeloosheid, onzekerheid, verdriet, angst, verlies van controle, grotere afhankelijkheid van anderen. De behoefte aan betrouwbare informatie is groot. Het blijkt dat hoe beter je overweg kunt met het vinden, begrijpen, toepassen van kennis en informatie, hoe beter je kunt omgaan met zorg en ziekte. Goed geïnformeerd zijn is dan ook een belangrijke factor in het ziekteproces.

Missie

Voor patiënten, naasten en zelfs voor zorgverleners is gezondheidsinformatie vaak lastig te begrijpen. Ook is de informatievoorziening versnipperd en moeilijk te vinden, terwijl veel zorg-, vak- en patiëntenorganisaties juist waardevolle (wetenschappelijke) kennis, informatie (o.a. websites, evenementen) en hulpmiddelen (o.a. keuzehulp, e-learning) beschikbaar stellen. Metzorgleven brengt hier verandering in en zorgt voor begrijpelijke informatie over omgaan met zorg en leven met (ernstige) ziekte. Zo draagt Metzorgleven bij aan het vergroten van kennis over ziekte, gezonder gedrag, minder angst, minder depressie en grotere tevredenheid over de zorg. Metzorgleven is er voor iedereen die veel te maken heeft met zorg. Of je nu zelf een (ernstige) ziekte hebt, partner, familie of vriend bent of werkt in de zorg.

Initiatief van

Metzorgleven is een initiatief van gezondheidscommunicatiedeskundigen Sandra Rijnen en Annemarie van Bergen. Bij  Zezz maken we al jarenlang boeken, (online) magzines en websites over zorg en ziek zijn. Betrouwbare informatie staat voorop. Daarom werken we nauw samen met zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en wetenschappers. In de loop der jaren hebben we een uitgebreid netwerk van experts en organisaties in de gezondheidszorg opgebouwd.

Samenwerken?

Als ervaringsdeskundige is het mogelijk om in een blog te delen hoe je omgaat met ziekte in het dagelijks leven.
Ook bieden we organisaties, die een doelstelling hebben die aansluit bij Metzorgleven, de mogelijkheid om een gesponsord artikel of nieuwsbrief te ontwikkelen. Neem voor de mogelijkheden contact op met Sandra Rijnen via dit contacformulier. Of mail naar sandra@zezzmedia.nl of bel (024) 711 42 49.

Disclaimer
Voor alle links naar artikelen, blogs, websites, voor alle plaatjes en ingezonden artikelen geldt: wij maken de informatie toegankelijk en maken daarbij gebruik van betrouwbare informatie. We zijn echter in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor de inhoud. Ook willen we benadrukken dat wij geen artsen of andere zorgverleners zijn, dus ook aan alle adviezen door ons of door derden gegeven zijn niet meer dan goed bedoelde adviezen en er kunnen ook op geen enkele manier rechten aan worden ontleend. Het is ten alle tijde raadzaam om een professional te raadplegen.

(c) Metzorgleven.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer