HomeWebwinkelOver palliatieve zorgNadenken over de toekomst (informatiegids)

Nadenken over de toekomst (informatiegids)

8.50

Vanaf het moment dat duidelijk is dat je niet meer beter wordt, is er palliatieve zorg. In deze fase geef je aan wat belangrijk voor jou is in het leven. Dat gaat ook over nadenken welke behandelingen je in de toekomst nog wilt ontvangen.

Nadenken over de zorg en behandeling in de toekomst is niet altijd gemakkelijk, maar je krijgt er veel voor terug. Betere palliatieve zorg bijvoorbeeld, omdat deze dan beter op jou is afgestemd. Ook helpt het je om minder angstig en somber te zijn en een betere kwaliteit van leven te ervaren. En het helpt je naasten: het geeft ze rust en houvast.

In het Pal voor u-hulpgids Nadenken over de toekomst lees je o.a. over:

  • Waar kun je aan denken en wanneer?

Floor Bols, arts symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde, en Cobie van Beusekom, verpleegkundig specialist palliatief adviesteam, geven advies.

  • ‘Als je niet kiest, wordt er voor je gekozen. Dan gaat het misschien niet zoals je wilt’

Sander en Marjan vertellen over hun tijd samen in nu Sanders laatste levensfase is aangebroken.

  • Seksualiteit en intimiteit: juist ook in de palliatieve fase

Veel mensen vinden het een lastig onderwerp. Verpleegkundig specialist Corien Eeltink en patiënt Marloes Noordhoek durven het gesprek over seks en intimiteit wel aan.

  • Hoe verder na een slechtnieuwsgesprek?

Met deze wegwijzer vind je je weg in de palliatieve fase.

  • ‘Uitbehandeld bestaat niet’

Met zijn stellige overtuiging dat we het leven tekortdoen als we de dood negeren, doet Christiaan Rhodius, arts palliatieve geneeskunde, er nu alles aan om het leven van patiënten zo goed mogelijk vorm te geven.

 

Specificaties

formaat: 210 x 210 mm
pagina’s: 40

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Accepteer Lees meer